7 tips till dig som planerar utomhusvigsel

josevilla-10Idag ska vi få ta del av bröllopsexperten Josefine Frankings 7 bästa tips för er som planerar en utomhusvigsel!

7 tips till dig som planerar utomhusvigsel
Ett bröllop ute i det fria kan vara otroligt romantiskt. Närheten till naturen gör att bröllopet känns mer avslappnat och intimt. Men eftersom vi bor i Sverige finns också risken att den stora dagen blir fylld av annat än känslor – nämligen regn. Därför tänkte jag ge mina bästa tips för hur ni lyckas med ert utomhusbröllop!

1. Var tydliga i inbjudan
Det allra viktigaste är att ni berättar i förväg för gästerna att vigsel sker utomhus. På så sätt kan de vara förberedda på detta, exempelvis genom att skippa de allra dyraste och mest ömtåliga skorna.

2. Sittplatser
Standardvarianten av en borgerlig vigsel är över på bara någon minut och då hinner benen inte bli trötta. Men har ni valt att ha en längre ceremoni kan det vara trevligt att ställa fram stolar och på så sätt låta era gäster sitta under ceremonin.

3. Ordna skugga
Strålande sol kan vara alldeles underbart men det kan bli för mycket av det goda. Förbered därför en plats med skugga vid både vigsel och festligheter utomhus så
att soltrötta gäster kan svalka sig lite grann.

4. Släck törsten
Både ni och gästerna kommer att bli törstigare om det är soligt ute. Se till att det alltid finns ordentligt med vatten för både er och gästerna att släcka törsten med. Minimera er risk för solsting genom att ta med en flaska vatten till såväl vigsel som fotografering.

5. Regnsäkra skorna
Har ni tänkt fotograferas utomhus kan det vara en bra idé att ha ett par gummistövlar lätttillgängliga. Har det regnat mycket är risken stor att du förstör dina vackra brudskor och därför är det bra att svida om till gummistövlar. Satsar du på ett par fina stövlar blir de dessutom coola på bild.

6. Förbered paraplyer
En del av era gäster har säkert tänkt på att ta med sig paraplyer. Men tänk dig vigseln med ett hav av paraplyer i olika färger och former – inte så stilfullt direkt. Ordna därför ett ställ med enhetliga paraplyer som gästerna kan låna under vigseln. Ännu bättre är om paraplyerna är genomskinliga eftersom gästerna då inte skymmer sikten lika mycket.

7. Ha en reservplan
Även om ni är beredda på några regnstänk så finns det en gräns för hur mycket regn en fest kan tåla innan stämningen dör. Ha därför tak i form av partytält redo, eller ännu hellre ett inomhusalternativ, om sommarens värsta oväder drar förbi.

Text: Josefine Franking // Foto: José Villa

Planerar ni en utomhusvigsel? Berätta gärna!

Kram!
Linnéa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *