Boka bröllopsfotograf

Bröllopsfotograf 2 Brides PhotographyDags att boka bröllopsfotograf – När, hur & vem?

Nu är det hög tid att boka bröllopsfotograf om du ska gifta dig under 2015. Har du ett sommarbröllop på en lördag kan det faktiskt redan vara i senaste laget att boka den bröllopsfotograf du tänkt dig.

Många lördagar under sommaren 2015 är redan bokade hos oss,  nu bokar vi också bröllop för 2016.

Men oj tänker du, är jag försent ute? Borde jag boka bröllopsfotograf redan ett år i förväg? Ja, så är det faktiskt. Det funkar som det mesta här i världen; tillgång och efterfrågan. Precis som hos till exempel ett populärt hotell fylls bokningarna på snabbt under högsäsong. Inte för att jag vill jämföra bröllopsfotografer med hotell, men du förstår säkert vad jag menar.

2 Brides bröllopsfotograf GotlandSå, om du inte redan kontaktat den bröllopsfotograf ni är intresserade av att anlita så är det hög tid att skicka det där mailet nu. För att få ett snabbt och informativt svar på er förfrågan så skriv gärna en utförlig beskrivning av era tankar och planer kring bröllopet. Namn, kontaktinfo och gärna ungefärlig budget ni avsatt för fotografering är också bra att få med i förfrågan. Då kan de bröllopsfotografer ni överväger återkoppla och fort meddela om de är tillgängliga och inom er budget.

Bröllopsfotograf, här hittar ni den bästa bröllopsfotografen att bokaHar ni ännu inte hittat rätt bröllopsfotograf för er så har jag här några tips. Ett sätt är att titta på riktiga bröllop publicerade på bloggar, då kan ni se vad för typ av fotografi ni gillar och stämmer bra överens med den känsla och stil ni planerar för ert bröllop. Vilka bröllopsbloggar ska man titta på då? Har du inga egna favoriter så kan jag rekommendera till exempel Style Me Pretty, en av mina personliga favoriter som har massor av inspiration från hela världen, även Sverige, och innehållet håller en mycket hög kvalité. Style Me Pretty uppdateras ofta och är en av de bästa resurserna när det kommer till bröllopsinspiration, planering, och har massa DIY tips, mood boards och du kan söka på färgtema, årstid och till och med stilkoncept.

SMP OnceWed kan du inte bara inspireras utan även hitta designerbrudklänningar second hand och oändligt många vackra dekorationsdetaljer. Fantastiska bröllopsfotografier fyller den här bloggen och du kan få din dagliga inspirationsdos av både riktiga bröllop och stylade bröllopsfotograferingar.OnceWed

Letar du efter fashion forward bröllopsinspiration så kolla in Green Wedding Shoes. För den kreativa bruden som gillar den kaliforniska stilen, väl medveten om de senaste trenderna.

GWS

En annan blog som är väldigt inspirerande är Wedding Sparrow från England. Wedding Sparrow fokuserar på högklassigt  bröllopsfotografi. Oavsett om du ska ha en intim utomhusvigsel för några få eller ett bröllop med 250 gäster så hittar du inspirationen på Wedding Sparrow.

WS

På Bröllopsfotografer.com finns många svenska bröllopsfotografer samlade. Det är en portal där du kan söka på stil, ort och omfattning.

BF

Här på Those Lovely Days kan ni också hitta bröllopsfotograf, bara att klicka på länken till den fotograf som tagit bilderna i respektive blogginlägg och så vips landar du på fotografens hemsida. Voila!

Så, nu har ni samlat en mängd inspiration och hittat bröllopsfotografier ni skulle älska att få från er eget bröllop. Dags att skicka ut mail till de fotografer ni valt och hålla tummarna för att just er favorit är ledig att boka på ert datum. Lycka till och kom ihåg att era bröllopsbilder är det ni kommer titta på om och om igen efter er bröllopsdag och med glädje minnas det stora händelserna, små men vackra detaljerna och alla dem som var där och delade dagen med er.

Har ni frågor? Varmt välkomna att kontakta oss här på Those Lovely Days!

Text och Foto: Isabelle Hesselberg / 2 Brides Photography

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *