Bröllopsblommor, hur går det till?

JennyBlad-ThoseLovelyDays-blomsterkrona-_0011

Idag tänkte jag berätta lite om hur processen med bröllopsblommor ser ut, från mailförfrågan till monterat och klart på vigselplatsen. För hur går det till när bröllopsblommor blir till egentligen? Ja det är det inte många förutom vi florister som vet!

brudbukett the wild rose
Det brukar börja med ett mail från ett blivande brudpar med information om datum, plats, eventuellt lite information och önskemål om utformning och färg av blommorna och en fråga om vad det kostar. Beroende på var brudparet befinner sig så bokar vi in antingen en konsultation och träffas personligen eller bokar in ett möte över Skype.
Under konsultationen, som oftast varar i ca en timme, går vi igenom vilken känsla som kunden vill förmedla, vi diskuterar blomval, leverans och allt som är viktigt för den stora dagen. Allt ska klaffa och bli perfekt.

brudbukett the wild rose

Efter en trevlig konsultation (helst med gott kaffe och något bakat) är det dags att ge en offert. Har kunden klargjort en budget för blomsterarrangemang och anpassar floristen kundens önskningar utefter den. När kunden känner sig nöjd med offerten skickas bokningsavgift och bröllopsdatumet är bokat! Nu är det bara att vänta…

bröllopsblommor the wild rose

Ett par veckor innan bröllopsdagen beställs alla blommor och de levereras cirka en vecka innan bröllopet. Blommorna skall nämligen rensas, snittas och sättas i rätt tempererat vatten för att hålla högsta kvalitet och framför allt vara i sitt vackraste stadie just på bröllopsdagen! Då behövs det tid. Under veckan får floristen passa blommorna så att de slår ut vackert och se till att de står i ett lagom tempererat rum eller svalt om man inte vill att de skall slå ut mer.

bröllopsblommor the wild rose

Dagen innan bröllopet arrangeras alla blommor med kärlek och kreativitet och förvaras svalt över natten för att sedan levereras och monteras i festlokal, på vigselplatsen på den stora dagen!

bröllopsblommor the wild rose

Som ni ser ligger det väldigt mycket arbete i bröllopsblommor och det krävs fingertoppskänsla för att få allt att klaffa. Men det är absolut värt allt hårt arbete – för det finns inget bättre än att se brudparets ansikten när de ser sina bröllopsblommor. Ibland kan det till och med komma en tår. Fint är det!

Hur man går till väga med sina bröllopsblommor om man har en väldigt liten budget skall jag dela med mig av i ett senare inlägg.

Bröllopsblommor, styling och text: Linnéa Bergqvist, The Wild Rose

Foto: Jenny Blad

Makeup och hår: Nicole Ossowska

Klänningar: Zetterberg Couture

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *