Budgettips – Del 1

budgettips Idag tänkte jag dela med mig av några av mina absolut bästa budgetknep när det kommer till bröllopsplanering, andra delen kommer om några veckor med ännu fler tips!

1. Välj en lite udda dag eller årstid för ditt bröllop. En lördag mitt i sommaren är det som är absolut mest populärt att gifta sig på i Sverige. Genom att välja en annan veckodag som exempelvis en onsdag eller fredag, alternativt en annan årstid kan ni tjäna in mycket pengar. Inte bara på lokal och mat utan andra leverantörer med.

2. Välj en vacker lokal som passar stilen ni är ute efter på ert bröllop. Ju vackrare lokalen är i sig desto mindre dekorationer behöver ni köpa.

3. Låt någon servera vinet istället för att ställa ut flaskor på borden. Om vinet serveras av personal brukar det gå åt 2 glas per person under huvudrätten, men om gästerna serverar sig själva brukar det gå ca en halv flaska per person (motsvarande 3/3,5 glas).

4. Skala av menyn! Måste det vara en chokladbit till kaffet när det serverats både efterrätt och tårta? Märker dina gäster skillnad på champagne och bubbel? Behövs det matiga snittar innan middagen eller räcker det med lite lättare snacks och frukt? Ta aldrig ett menyförslag från en lokal precis som det är om det inte passar er perfekt, de gör gärna ändringar och ger er ett anpassat pris.

5. Välj blommor som är i säsong och försök även att återanvända dem! Kan blommorna från kyrkan placeras ut på mingelborden? Kan tärnbuketterna återanvändas i vaser?

Foto: Jose Villa

Kram!
Fanny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *