Citybröllop av bröllopsfotograf Anna Lauridsen

Fotograf_AnnaLauridsen_001 Idag skall ni få följa med bröllopsfotografen Anna Lauridsen på ett supersnyggt citybröllop där brudparet själva designat och tillverkat både tårta och trycksaker. Enjoy!
Fotograf_AnnaLauridsen_002 Fotograf_AnnaLauridsen_003 Fotograf_AnnaLauridsen_004 Fotograf_AnnaLauridsen_005 Fotograf_AnnaLauridsen_006 Fotograf_AnnaLauridsen_007 Fotograf_AnnaLauridsen_008 Fotograf_AnnaLauridsen_009 Fotograf_AnnaLauridsen_010 Fotograf_AnnaLauridsen_011 Fotograf_AnnaLauridsen_012 Fotograf_AnnaLauridsen_013 Fotograf_AnnaLauridsen_014 Fotograf_AnnaLauridsen_015 Fotograf_AnnaLauridsen_016 Fotograf_AnnaLauridsen_017 Fotograf_AnnaLauridsen_018

Den här bröllopsdagen är en av de finaste dagarna jag har varit med om som fotograf. När brudpar och gäster tillsammans utgör 9 personer, blir det väldigt intimt och personligt att vara med på ett heldagsbröllop! Den här dagen lärde jag inte bara känna ett underbart brudpar utan hela deras fantastiska familj.

Fotograf_AnnaLauridsen_019 Fotograf_AnnaLauridsen_020 Fotograf_AnnaLauridsen_021 Fotograf_AnnaLauridsen_022 Fotograf_AnnaLauridsen_023 Fotograf_AnnaLauridsen_024 Fotograf_AnnaLauridsen_025 Fotograf_AnnaLauridsen_026 Fotograf_AnnaLauridsen_027 Fotograf_AnnaLauridsen_028 Fotograf_AnnaLauridsen_029 Fotograf_AnnaLauridsen_030 Fotograf_AnnaLauridsen_031 Fotograf_AnnaLauridsen_032 Fotograf_AnnaLauridsen_033 Fotograf_AnnaLauridsen_034 Fotograf_AnnaLauridsen_035 Fotograf_AnnaLauridsen_036 Fotograf_AnnaLauridsen_037 Fotograf_AnnaLauridsen_038 Fotograf_AnnaLauridsen_039 Fotograf_AnnaLauridsen_040 Fotograf_AnnaLauridsen_041 Fotograf_AnnaLauridsen_042 Fotograf_AnnaLauridsen_043 Fotograf_AnnaLauridsen_044 Fotograf_AnnaLauridsen_045 Fotograf_AnnaLauridsen_046

Brudens berättelse

Vi hade under några år delat tankar om hur ett eventuellt bröllop skulle se ut, och landade oftast i ett citybröllop med en elegant och modern känsla. Vi visste också att vi ville vara engagerade i planering och utformning av detaljer och förberedelser så som trycksaker, dekorering och bröllopstårta. När vi sedan började planera för bröllop kände vi båda att den intima och personliga känslan som uppstår i ett litet bröllop tilltalade oss. Vi valde därför att fira bröllopet med endast vår familj, men utan att för den sakens skull missa möjligheten att fullt ut uppleva allt vad en underbar bröllopsdag är och innehåller. Vi ville att fokus skulle ligga på att skapa en hel dag med mycket närhet, kärlek och upplevelser som vi själva verkligen uppskattar, inte mer och inte mindre. För att hålla fokus kvar på de viktigaste känslorna vi initialt kände satte vi en snäv planeringstid på tre månader. Eftersom vi redan tidigt insisterade på att göra mycket på egen hand var veckan innan bröllopet minst sagt intensiv. Men väl på bröllopsdagen var vi i en perfekt liten bubbla.

Clarion Hotel Post har lyckats skapa en fascinerande atmosfär och känsla på hela hotellet, och där kände vi direkt att vi trivdes. Modernt men inte minimalistiskt. Vi valde att stanna på hotellet en hel helg tillsammans med familjen för att riktigt hinna njuta av upplevelsen. Bröllopsmiddagen intogs i Norda Restaurangs Chambre Separee som passade perfekt för ett lite mindre sällskap. Bröllopstårtan intogs, bröllopsvalsen dansades och festen firades sedan högst upp i huset i hotellets fantastiska Rooftop-svit med tillhörande pool och utsikt över Göteborg city.

Styling gjorde vi på Skönhetsfabriken som ligger i anslutning till hotellet. Där hyrde vi en privat del av salongen för brudgummens lyxiga skäggtrimning av barberare och brudens hår och makeup, som utfördes av brudens mamma som är frisör. Efter detta hade vi en boudoir-inspirerad fotosession i Rooftop-sviten innan vi gjorde oss klara med det sista och familjerna mötte upp oss för mingel i sviten. Vi kramades och skålade, och beundrade utsikten över Göteborg från svitens glasväggar på översta våningen av hotellet. När vi sedan samlades för gemensam avfärd till vigseln höll Stefan ett kort tal till minnet av sin älskade och saknade pappa, som hastigt gått bort året innan i en olycka. Till hans ära bar Stefan en pin av Manchester United, pappans favoritlag, på insidan av kavajslaget.

Vi valde att ha vår borgerliga vigsel på Världskulturmuseet i Göteborg då platsen och byggnaden tilltalar oss. En fantastisk byggnad med mycket rymd och en modern arkitektur. Vigseln hölls på en plats som ibland kallas ”Göteborgs vackraste vardagsrum” eller ”Bryggan”, ett glasatrium som skjuter ut högt upp ovanför den pampiga trappan, under museets tak. Därifrån är det 25 meter i takhöjd och det skänker ett magiskt ljus från de stora glaspartierna i väggar och tak, och en svävande känsla. En öppen lokal i nära kontakt med naturen utanför. Förutom vigseln som sådan fick vi uppleva två väldigt känslosamma höjdpunkter här, den första när vi gick in till vigseln och överlämnande ett hjärta till respektives familjemedlemmar som en kärleksförklaring, och den andra när Johannas bror Stefan Strindberg framförde den egenskrivna sången Bara för ett litet tag med tillhörande gitarrspel. Då var det mycket kramar och tårar oss alla emellan, en fantastisk känsla där vi delade mycket kärlek.

Stilmässigt inspirerades vi mycket av olika bilder från citybröllop, och främst känslan hos utländska rooftop- och cityhall weddings som oftast har en elegant och modern känsla. Vi valde en klassisk färgpalett av svart och vitt med rött och lite guld som komplement. Bruden önskade sig en klänning med bar rygg och löstagbar tyllkjol och valde att kombinera en kritvit spetsklänning från Myne med svarta detaljer och en tyllkjol som sömmerska Karin Lundqvist sydde upp. Som bröllopsskor valdes de klassiska och sensuella Christian Louboutin Decolette 554 i svart lack som beställdes från Louboutins Hong Kong Boutique bara några veckor innan bröllopet. Att köpa Louboutins utan att prova storlek och modell är att vara modig och vi var båda nervösa att de inte skulle hinna med att leverera skorna i tid till bröllopet och att beställd storlek skulle vara den rätta, men de kom i tid och passade perfekt. Brudgummen valde med omsorg manschett- och skjortknappar till svart kostym och svarta lackskor. Brudbuketten och övriga blommor ville vi hålla mycket enkla och klassiska och valet föll på vita Akito-rosor och vita Ranunkler tillsammans med gröna olivblad.

Bröllopstårtan ville vi absolut göra själva och föll båda för idén om en Naked Cake. Choklad är brudgummens favorit så det blev en Salted Caramel Chocholate Love Naked Cake med dekorationer av olivblad och vita blommor. En cake topper i guld med texten Just Married blev pricken över i. Att bygga samman tårtan var ett av de mest nervösa ögonblicken under dagen men allt gick precis som tänkt och den blev precis så snygg som vi hade hoppats på.

Hela bröllopshelgen gick väldigt fort och det var långt mycket mer fantastiskt än vad vi hade kunnat hoppas på. Alla förberedelser och planering var något vi båda uppskattade mycket och vi fick uppleva ett bröllop precis så som vi hade önskat oss det tillsammans med vår famlj.

Foto: Anna Lauridsen, Kullafoto // Brudens spetsklänning: Myne // Brudens kjol: Skrädderi Karin Lundqvist // Brudens skor: Christian Louboutin // Brudgummens kostym: Tiger of Sweden // Ringar: Guldsmed Kalling // Blommor: Mölnlycke Garden Center // Trycksaker: Brudgummen gjorde alla trycksaker // Hotell: Clarion Hotel Post // Restaurang: Norda bar och grill

Planerar du ett citybröllop? Berätta gärna var ni skall vara och hitta på!

Kram!
Linnéa

3 Comments

 1. Lisa Larsson april 4, 2016

  Men wow vilket bröllop och brudpar! Så härligt inspirerande, tack för att ni delar med er här på vår blogg! Kram/Lisa, Bröllopspdoden

  Svara
 2. Stina Hagenbrant oktober 4, 2016

  Hej! Letar och letar efter klänningen men hittar verkligen inte. Hette designern myne som ni skrev? Väääldigt fin klänning var det iallafall! ?

  Svara
  • Linnéa oktober 11, 2016

   Hej Stina!

   Ja det stämmer att den är därifrån. Kanske är den inte kvar i lager? Maila sidan och fråga om den finns är mitt tips!

   Allt gott

   Linnéa

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *