Elsa och Joels bröllopsfilm av Maira Martins

Många brudpar funderar på om de ska anlita någon för att filma bröllopet. Och visst kan en videofilm fånga saker som fotografering inte har möjlighet att föreviga. Till exempel ljudet när ni läser era löften till varandra, alla känslosamma tal och sånger som framförs. Eller när ni dansar er första dans som nygifta. Dagens vackra bröllop är filmat av videograf Maira Martins och vi är så glada att kunna få visa det.

Bruden Elsa och brudgummen Joel träffades när de var tonåringar. Hon var 15 och han var 17 år gammal och de har varit tillsammans i åtta år nu. Hela deras dag var fylld av romantik och glädje. Gästerna hade förberett många överraskningar till brudparet, från inredning till mat, levande musik och all underhållning, dessutom var allt DIY. Här berättar bruden själv om den stora dagen:

”Det var den varmaste dagen på sommaren, solen sken och stämningen var fylld med glädje och kärlek. En stor dag som jag aldrig kommer att glömma, och som jag drömmer om hela tiden. Om jag kunde göra bara en önskan skulle jag vilja få uppleva bröllopsdagen igen. Precis som det var. Det var den mest underbara dagen i mitt liv och jag är så tacksam för alla de människor som hjälpte till.

När vi planerade dagen, vi ville att det skulle kännas personligt och verkligen visa vår stil. Vi gjorde ganska mycket själva, med undantag för kläder och bröllopstårta. Temat för dagen var vår kärlek, med en ”touch” av landsbygden och naturen. Jag ville att min bukett skulle se lite vild ut, så vi gjorde en blandning av olika blommor och blad med nyanser av ljusgrön och persika. På borden ställde vi matchande blommor i olika flaskor.

Jag blev kär i min klänning när jag såg den, men jag köpte den inte vid första ögonkastet. Jag trodde att jag skulle ge klänning sökandet lite mer tid, men klänningen fortsatte att dyka upp i mitt huvud. Det var den klänningen som jag skulle ha. Så jag gick tillbaka till affären, och den var inte kvar. Såklart. Som ett dåligt skämt. Jag började leta efter samma stil utan resultat. Jag gick överallt på internet och efter flera månader äntligen hittade jag den igen. En brud som sålde sin klänning i en stad 2,5 timmars bilresa från mig, en storlek mindre än min, men jag köpte den ändå. Vi fick sy om den, och jag fick jogga en del, och veckan innan bröllopet var klänningen helt perfekt! Skorna var också en sista minuten grej. Jag ville hitta feminina träskor och fann dem på Swedish Hasbeens, i en gammal rosa färg. Jag var kär!

Vi hade bestämt oss att Joel skulle bära en smoking, men när han provade den så skrattade vi bara. Den passade inte alls honom. Så av en slump såg vi en annan svart kostym i butiken och den såg ut som att den var skräddarsydd för honom. Och jag är glad att han ändrade sig om flugan. Så vackert!

Vigseln i kyrkan var en stor del av dagen. Det började med en sång som spelades av violin och orgel när brudföljet gick in, och sedan gick vi in tillsammans med vår pastor (som var Joels faster, vilket gjorde ceremonin mycket personlig). Vi hade valt ut två låtar som skulle framföras av våra vänner i kyrkan. En var en klassisk kärlekslåt och den andra var ”I’ll be there for you” av The Rembrandts, spelade med akustisk gitarr. Vi är stora fans av tv-serien Friends, så valet av den låten var ingen stor överraskning.

Kvällen började med en brudskål utomhus så att vi kunde njuta av det soliga vädret, och sen gick vi in i festlokal för att se de underbara dekorationer våra familjer hade gjort. Vi fick inte se något innan bröllopsdagen, så detta var en stor överraskning. Men överraskningarna var ännu inte slut, våra gäster hade förberett massa framträdande på scen, som dans, musik, tal, teater och även några roliga lekar. Det var jättekul och vi skrattade så mycket hela kvällen! Det var bara underbart och vi kände oss så älskade av våra gäster som hade tagit all denna tid och mod för att göra detta för oss! Det är verkligen svårt att välja en favoritögonblick…”

Bröllopsvideograf: Maira Martins

 

1 Comment

  1. J april 8, 2015

    Vilken fin film!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *