Godaste bröllopstårtan i rosa

Bröllopstårta i rosa med limoncellogrädde och jordgubbar Bröllopstårta i rosa med limoncellogrädde och jordgubbarGodaste bröllopstårtan i rosa

Holy Sweets recept på bröllopstårta med vaniljbotten är otroligt god och du kan fylla bröllopstårtan med till exempel limoncellogrädde, färska jordgubbar och dekorera med hallonfrosting så att den blir vackert rosa- MUMS!

Det här behöver du:

Tårtbotten

420 g vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
225 g osaltat smör, rumsvarmt
225 g strösocker
4 stora ägg, rumsvarma
1 tsk vaniljextrakt
245 g mjölk, 3 procent, rumsvarm

Limoncellogrädde

3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
2–3 msk Limoncello 

Skivade färska jordgubbar i ett lager blir extra gott!

Frosting
75 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g färskost
Rikligt med hallon

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Sikta och rör ihop mjöl, bakpulver, salt.

2. Pensla två formar, 15 centimeter i diameter, med smält smör eller rapsolja och klä dem i bakplåtspapper (en rundel i botten och remsor som täcker insidan av kanterna, smöra även papperet).

3. Kör smör och socker i maskinen med vinge på hög hastighet tills smöret är vitt och fluffigt, ca 5 min. Skrapa bunkens kanter emellanåt.

4. Tillsätt äggen, ett i taget, medan maskinen går på låg hastighet. Skrapa bunkens kanter då och då.

5. Blanda ner vaniljextrakt i mjölken.

6. Häll mjölblandningen i smör- och sockersmeten, varvat med mjölkblandningen, i tre omgångar. Börja och avsluta med mjölblandningen och skrapa kanterna ibland.

7. Häll smeten i formarna, hälften i den ena och hälften i den andra.

8. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 20–30 min. Känn med en provsticka om kakan är klar. Allra bäst resultat får du om du om du använder speciella bakband som du blöter med kallt vatten och fäster runt formarna. Detta gör att gräddningen inte går fortare på kanterna och du slipper torra kanter och buktande bottnar. Bottnen brukar bli nästan helt jämn med sådana bakband (baking strips). De finns att köpa i vissa nätbutiker.

9. Låt bottnarna svalna på galler. Ta bort formarna, packa in ordentligt i plastfolie och fryspåse och lägg i frysen.

Sedan kan du lätt ta ut tårtbotten, tina och montera den. Gudars så gott, godaste bröllopstårtan!

Recept: Holy Sweet

Foto och text : Isabelle Hesselberg / 2 Brides Photography

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *