DIY griffeltavla för liten budget

griffeltavla

En griffeltavla är perfekt till bröllopet eller festen för att på ett enkelt och snyggt sätt välkomna gästerna, visa vart gästerna ska gå, skriva menyn och så vidare. Och det bästa är att du kan göra dem själv för en billig penning.

Detta behöver du till din griffeltavla:

 • Vit täckande penna (jag tycker Posca är bäst då de täcker bra på svart, du hittar dem här)
 • Svart griffelpapper (finns att köpa här)
 • Blyerts
 • Suddgummi
 • Ram
 • Sax

griffeltavla

Så här gör du:

Du börjar med att  klippa ut en bit griffeltavelpapper som passar till din ram. Börja sedan skissa upp med blyertspennan hur du vill att texten ska stå på pappret. Ibland kan det underlätta att skissa på ett vanligt papper först så du vet på ett ungefär hur du vill ha det, på så sätt slipper du att sudda mer än nödvändigt. Tänk på att det kan vara snyggt att blanda storlek på texten, versaler och gemener, och kanske olika typer av  textformer. Ibland kan man behöva sudda och göra om några gånger innan det känns bra.

När du skissat upp en text på griffelpappret som du känner dig nöjd med så fyller du i din blyertsskiss med den vita Posca-pennan.  Ett tips om du vill göra falsk kalligrafi, som jag har gjort, så fyller du i alla ”nerdrag”. Det betyder att du, på alla ställen där du för pennan neråt när du skriver, fyller i så att de linjerna blir tjockare. Se på bilden hur jag har gjort!

När du är färdig suddar du ut alla blyertstreck som fortfarande syns och sätter in pappret in din ram. Jag hittade denna ramen i en second hand-butik – ett jättebra sätt att få tag på fina, annorlunda och framför allt billiga ramar. När jag köpte den satt det en spegel i ramen, så begränsa dig inte till tavelramar – och skulle du hitta någon med fina detaljer som du inte gillar färgen på, går det snabbt att fixa med lite färg. Lycka till!

griffeltavla

griffeltavlagriffeltavla

Text och kalligrafi: Jenny Skantz, Miss Papperista

Foto och styling: Oh Yes I Do!

Material från: Poscapenna: Panduro // Griffelpapper: Theoojag // Tavelram: Second hand

3 Comments

 1. […] har ett första inlägg på bloggen Those Lovely Days kommit upp. Inlägget och DIY-tipset kommer från fantastiskt duktiga Miss Papperista. Och vi fick […]

  Svara
 2. linnea juli 10, 2015

  Hittade eran blogg för bara någon dag sedan och måste säga att den är så otroligt bra. Går i bröllopsplaner inför nästa sommar och har kollat runt en hel del för att få lite tips och idéer och fastande direkt för er blogg. Den har verkligen allt, jag får så otroligt mycket tips av er. Kommer glatt fortsätta följa er:)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *