Höstbröllop av fotograf Sussie Mellstedt

höstbröllop__0001

Idag ska vi få följa med på Danielle och Antons höstbröllop, med middag och fest i ett växthus och vackraste puderrosa klänningen. Allt så fint tolkat av bröllopsfotograf Sussie Mellstedt!

höstbröllop__0002 höstbröllop__0003 höstbröllop__0004 höstbröllop__0005 höstbröllop__0006 höstbröllop__0007 höstbröllop__0008

Brudparets berättelse

”Vi gifte oss borgerligt i oktober i Stockholms gamla observatorium, en av de högsta punkterna i Vasastan. Efter tio månader av bröllopsplanering, och tio år som par, vaknade vi äntligen upp till den där krispiga, vackra höstdagen som vi hade drömt om. 650 meter från vårt hem sade vi ja i närvaro av vår närmsta familj och våra favoritvänner. Det var fnissigt, gråtigt, pirrigt och så rätt. Vi var bara där och då, helt närvarande i stunden.

En av de bästa stunderna på hela dagen var när vi stod undangömda innan vigseln, bara vi, medan stråkduon spelade Pachelbels Kanon i D. Sedan gick vi in, lite för snabbt, till Wagners Brudkör. Vi ville ha en personlig och intim ceremoni och vår underbara vigselförrättare Gunnar Westin hjälpte oss att skapa en vigsel vackrare än vad vi någonsin hade kunnat drömma om. Han läste upp kärleksbrev som vi hade skrivit till varandra i hemlighet, båda våra systrar sjöng solo och stråkmusiken fyllde hela rummet. Vi läste våra löften till varandra, pep varsitt ja och kysstes innan vi ens fick.

Middagen ägde rum på Rosendals Trädgård, en av våra favoritplatser i Stockholm. Kvällen började med varm äppelmust och snittar innan vi samlades runt ett långbord för att äta bröllopsmiddag. De vackra växthusen, brasan och ljusslingorna skapade det intima och romantiska höstbröllop som vi hade drömt om. Tack vare våra gäster blev det en underbar kväll! Efter middagen dansade vi till ett jazzband, åt gräddtårta dekorerad med ätbara blommor och vinkades av med glittrande tomtebloss efter en sista dans till Coltranes My One and Only Love.”

Foto: Sussie Mellstedt // Festlokal: Rosendals trädgård // Vigselplats: Stockholms gamla observatorium // Trycksaker: Minted // Hårsmycke: Jennifer Behr // Brudens kjol: Watters // Brudens överdel: Ohran Tailoring London // Blommor: Nadia Nörbom, Rosendals trädgård // Brudgummens kostym: Filippa K // Slips: Armani // Brudgummens skor: Paul Smith // Stråkmusiker: DuoDuello // Vigselförrättare: Gunnar Westin // Skyltar och placeringskort: Miss Papperista

Är det någon av er läsare som planerar ett bröllop i oktober eller kanske november? Berätta gärna om era planer!

Kram!
Linnéa

1 Comment

  1. emma juli 4, 2016

    SÅ fint 😀

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *