Lyckas med läppstiftet

läppstiftet

Det är så läckert med riktigt välmålade läppar tycker jag. Ett läppstift kan göra så otroligt stor skillnad för looken – den kan mjukas upp, hottas till eller göras mer glammig. Själv använder jag ofta ett färgstarkt läppstift de dagar jag känner mig lite glåmig, färgen på läpparna ger ett piggare intryck och får mig att känna mig piggare.

Oavsett vilken färg du valt på läppstift är det viktigt att det sitter. Du vill ju kunna pussa på din älskling bröllopsdagen igenom utan att oroa dig för utsmetat läppsift och osmickrande kladd. Bär ni båda läppstift är det ännu viktigare eftersom ni inte kan torka bort kladdiga pussmärken utan att förstöra det egna läppstiftet.

Förbered läpparna

En stor del av hemligheten handlar om att förbereda läpparna dagarna, eller ännu hellre veckorna, innan den stora dagen. Genom att peela läpparna dagligen med exempelvis en gammal tandborste avlägsnar du alla gamla hudrester. Se sedan till att du hindrar läpparna från att bli uttorkade genom att använda läppbalsam (jag tycker faktiskt att Försvarets Hudsalva är en oöverträffad klassiker!), och genom att dricka mycket vatten dagligen.

Det är också skillnad på läppstift och läppstift. Vissa märken kladdar och ”blöder” mer, andra mindre. Därför är det bra att ta hjälp av kunnig personal i en välsorterad makeup-butik som har flera olika märken, de kan hjälpa dig hitta en hållbar sort.

På själva bröllopsdagen

På den stora dagen börjar du med att lägga på en läppstiftprimer. Sådan finns både i krämversion och i form av en penna. Den ger en bra grund att måla på och läppstiftet sitter bättre samtidigt som färgen blir mer enhetlig. Därefter målar du läppkonturen med en läppenna i en färg som matchar läppstiftet. Själva läppstiftet kan du sedan applicera direkt på läppen med stiftet eller med hjälp av en pensel, det är valfritt vad man trivs bäst med. Bit av mot ett papper efter första lagret, pudra med lite transparent puder på läpparna och måla sedan ett lager till.

Tycker du fortfarande att läppstiftet kladdar kan du använda en lipsealer, det ser ut som en transparent läppglans och lägger sig som ett skyddande lager. På så sätt blir färgen kyssäkta och du kan kyssas hur mycket du vill!

Text: Josefine Franking

Foto:  2 Brides Photography / Isabelle Hesselberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *