Parfotografering av Helene Grynfarb

Heléne Grynfarb Heléne GrynfarbHeléne Grynfarb Heléne Grynfarb Heléne GrynfarbMadelen och Krister parfotografering-25Madelen och Krister parfotografering-24 Madelen och Krister parfotografering-27 Madelen och Krister parfotografering-28 Madelen och Krister parfotografering-29 Madelen och Krister parfotografering-32

Helénes berättelse

Madelen och Krister bad mig om en parfotografering. När de berättade lite om sin relation började jag fundera på hur vi fotografer skildrar par och kärlek. I allmänhet tenderar vi att bara vilja visa de goda sidorna, lycka och kärlek. Men hur är det med smärtan, att vara ifrån varandra, längtan och bråk? Ingår inte allt det där i en relation? Jag bestämde mig för att göra en fotografering i två stilar. Två platser och två olika känslor. Den första representerar en mer traditionell parfotografering, naturlig och glad. Den andra ett avstånd, fysiskt eller känslomässigt, och har ett starkare och striktare utseende. Båda har kuperad omgivning, en med gräskullar och ett sandtag i den andra. Relationer går ju lite upp och ner…..

Foto: Heléne Grynfarb // Madelens kläder: HM // Kristers kläder: Skjorta från HM, Jeans från Nudie, tröja från Size 8 Needle.

Har du en parfotografering eller ett bröllop som du vill få publicerat här på Those Lovely Days? Här hittar du våra guidelines. Har du frågor, tveka inte att maila mig på kontakt@thoselovelydays.se så hjälper jag dig!

Stor kram
Linnéa

3 Comments

 1. Glenn februari 2, 2016

  Fina bilder

  Svara
 2. Linnéa februari 5, 2016

  De är vackra bilder, allihopa. Jag är lite nyfiken på vilken variant paret föredrog, om de gjorde det, vilken som kändes som den mest ”rättvisa” speglingen. ?Jag gillar den ”andra” versionen lite mer. Där finns en samhörighet, en sårbarhet och ärlighet, som en relation är, precis som ni skriver. Jag skulle nog känna mig mer hemma i att ha ett sånt foto på väggen. ?

  Svara
  • Heléne Grynfarb februari 7, 2016

   jag tror att de föredrar den första varianten, men, de har beställt en förstoring att hänga upp hemma av en bild från andra omgången, så jag tror de gillar båda! SJälv gillar jag också den andra bättre, men det är ju såklart viktigt att man känner igen sig också…

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *