Planera ett avslappnat & meningsfullt bröllop

Planera ett avslappnat & meningsfullt bröllop

När jag träffar brudpar så säger nästa alla att dom vill ha ett avslappnat och roligt bröllop, men framför allt vill alla att det ska vara meningsfullt. Va? Vad då tänker du nu. Alla bröllop är väl meningsfulla? Ja så klart, men vad gör det ena bröllopet till mer av en upplevelse, mer meningsfullt och vackrare än det andra?  Hur kan du hitta just dom där elementen som gör ditt bröllop till en exceptionell upplevelse, både meningsfullt och vackert. Det har faktiskt mindre att göra med budget än vad man kan tro. Visst en större budget tillåter mer saker, men det är absolut ingen garanti för en meningsfull eller vacker upplevelse. Vi har alla sett bröllop med enorm budget men som inte nödvändigtvis tog andan ur en. När något är meningsfullt vackert så handlar det om två saker, dels hur estetiskt tilltalande det är men också om något djupare än bara ytlig skönhet.

Det finns ju massor av saker vi tycker är snyggt eller fint. Men i jämförelse med något så vackert att vi blir berörda av på djupet, där ligger det som är viktigt. Utsidan kanske inte är perfekt enligt alla skönhetsideal men det som rör dig till tårar, ger dig en wow-upplevelse, det är DET du skall bygga ditt bröllop kring. Bröllop har ju en fanatiskt potential för både den materiella skönheten och den djupare, mer rörande wow-känslan. Det är ibland lätt att fokusera på alla vackra detaljerna och glömma bort meningen med dom. Att låta bröllopet genomsyras av detaljer som faktiskt både är visuellt estetiska och har en djupare mening leder till en mycket större upplevelse. När detaljerna uttrycker något äkta och genuint istället för att bara vara pynt. Det är då ett bröllop blir vackert på riktigt och på djupet berör.

Planera ett avslappnat & meningsfullt bröllop

Använd bröllopsbloggar som t.ex vår härliga blogg; Those Lovely Days, Instagram och Pinterest till att hitta inspiration. Gör research och utveckla dina idéer men försök absolut inte att återskapa varje underbar idé du ser. Välj ut ett antal detaljer eller idéer för att komplettera den övergripande visuella upplevelsen. Fokusera på just upplevelse. Känn dig inte frestad att ha med varje enskild grej på Pinterest, det kommer bara att sluta med massa slumpmässiga saker som inte har någon som helst betydelse. Hitta och använd det som är meningsfullt för er inom tradition, kulturarv och livsstil och skit högaktningsfullt i resten. Gör det meningsfullt för ER och glöm alla måsten, det finns inga regler, inga ritualer som är skrivna i sten. Hello, 2016 liksom!

Välj en plats som ramar in hela ert bröllop. Den visuella bakgrund och miljö som är i samklang med er. Det är billigare och enklare att välja rätt plats från början än att försöka återskapa något från noll på ett ställe du inte känner är 100% rätt. Är man någon som t.ex älskar havet, dess färger och ljudet från vågorna så välj att ha er vigsel på en klippa eller strand. Ha middag och fest på en brygga eller en båt eller närbeläget strandhus. På så sätt genomsyras bröllopet och hela upplevelsen av det man älskar, det man är. Det är bara ett exempel, men jag tror ni förstår vad jag menar.

2BridesPhotography-Visby-Gotland-0641

De saker vi upplever som vackra är högst troligt sånt som är viktigt för oss. Det känns så rätt, det känns som att komma hem. Planera ett bröllop som känns som att komma hemma, hittat rätt. Ett bröllop som inte är stressigt eller har de förväntade obligatoriska elementen i sig utan i stället blir en oförglömlig upplevelse. En upplevelse som du, din familj och dina gäster kommer att känna sig personligt anknutna till i många år framöver och som ingen någonsin glömmer.

Tips! Sätt er och gör en lista på 5 saker som beskriver det vackraste du vet. Det kan vara saker i naturen, färger, dofter, känslor. Ja i princip vad som helst. Hur många av dessa 5 finns med i planeringen och det visuella utförandet av er bröllopsdag?

Happy planning, Isabelle

Foto:  2 Brides Photography

2 Comments

  1. Lisa Larsson maj 18, 2016

    Så fint skrivet Isa och så sant! Jag kan bara instämma och önskar att alla blivande brudpar läser och tar till sig dina ord. <3 Kram/Lisa

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *