Roliga bröllopslekar

Bröllopslekar ska inte bara vara roliga. De ska vara lagom svåra också och passa olika åldrar. Och gärna lätta att förstå, ifall man har ett bröllop med blandade kulturer och språk. Vilka lekar som passar just ert bröllop beror ju lite på. Men här kommer en lista på mina 10 favoritlekar som jag tycker passar de flesta bröllop.

De tio bästa bröllopslekarna

-Kubb. Kul och teambildande spel som passar de flesta åldrar.

-Dart. En klassiker! Passar extra bra att sätta upp bredvid en cigarr och whiskybar för att bygga upp stämningen.

-Karaoke. Även detta en klassiker som kanske passar bäst när festen börjar tonas av för att få ny energi. Vickning följt av denna lek kanske skulle vara perfekt?

-Frågesport. Gästerna delas upp i olika lag och får svara på frågor om brudparet. Passar bra i en paus eller i väntan på att brudparet ska anlända till festen. När det är dags för de rätta svaren kallas brudparet fram för att få svara på frågorna.

-Kidnappning av brud eller brudgum. Ena partnern kidnappas mitt under festen och den andra måste lösa olika uppgifter för att få tillbaka sin käraste person.

-Binda blomsterkrans. Ställ upp ett par bord med fina hinkar med blandade blommor och blad. Gör små kranskit som läggs i påsar med det som behövs för att kunna binda en krans och placera dessa synligt i en korg. Extra bra är det om ni har någon som kan visa hur man binder en krans på plats!

-Fotobås. Ordna ett kul fotobås med blandad rekvisita, peruker, skyltar, ja allt ni kan komma på som kan passa! Era gäster kommer tycka att det är jätteroligt att fåna sig framför kameran! Har ni inte tillgång till kamera? Sätt upp er hashtag och be era gäster att ta bilderna med sin telefon via Instagram istället.

-Minneslåda. Lägg fram papper och pennor och en fin låda. Låt dina gäster skriva ner sina favoritminnen som de upplevt tillsammans med er.

-Polaroidbilder i gästboken. Placera en Polaroidkamera bredvid er gästbok och låt gästerna ta en bild att klistra in i gästboken tillsammans med sin hälsning.

-Glassbar. Detta är väl mer en aktivitet än lek. Men tänk att ha en glassbar där gästerna själva kan skapa sin bästa glasstallrik med alla sina favoriter och goda toppings.

Foto: Jose Villa

Ska ni ha några bröllopslekar? Vilka blir det? Dela gärna med er av er roligaste lek!
Kram
Linnéa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *