Save the date räddar ert datum

Save the date är ett relativt nytt påhitt, men åh så smart! Det är som en förhandstitt på er kommande inbjudan, ni låter gästerna tjuvkika på den helt enkelt.

save the dateFoto: Jolie Jolie Design via ohsobeautifulpaper.com

Enligt vett och etikett-regler ska en bröllopsinbjudan skickas ut omkring 4-6 veckor innan den stora dagen. Men ärligt talat känns detta inte rimligt idag, för att få ihop vår tids stressiga scheman och aktiva liv krävs bättre framförhållning än så.

Personligen skulle jag dessutom vilja veta vilka som kommer på bröllopet minst fyra veckor i förväg. Därför gillar jag Save the date-kort. Genom att skicka ett sådant upplyser ni gästerna om era planer långt i förväg och ger dem en chans att reservera datumet för er.

Fullbokade somrar

Vigs ni under sommaren är det ännu viktigare att upplysa om era planer i god tid. Dels bokar många semesterresor långt i förväg, dels gifter sig många andra under högsäsongen. Det vore synd om halva sällskapet tackar nej på grund av att de ska på ett annat bröllop samma dag.

Jag brukar rekommendera att skicka Save the date ungefär ett halvår före den stora dagen och själva inbjudan ungefär två månader före bröllopet. Risken med ett väldigt tidigt Save the date är att gästerna hinner tappa bort kortet eller glömma bort att ni skickat det.

Fritt fram för kreativitet

Känns det jobbigt med ännu en trycksak att skapa? Lugn, Save the date behöver inte vara så avancerat. Det räcker med att skicka ett mail eller kort med era namn och datum tillsammans med en rad om att ”bröllopsinbjudan kommer senare”.

Är ni sugna på att vara kreativa kanske ni väljer att skapa en youtube-film, skicka ett pussel eller något som är förknippat med ert bröllopstema. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Text: Josefine Franking

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *