Sminkråd från makeup artist Alice Norheim

DIY-Naturlig-Makeup-001DIY-naturlig-makeupDIY-Naturlig-Makeup-019

Att få känns sig så vacker som möjligt på sin bröllopsdag bör ses som en självklarhet. En trend som kan glädja många är att fokus ligger på fräsch hy, lyster och rosiga kinder.I just detta fall har vi verkligen tagit vara på den naturliga skönheten hos Louise och fokuserat på ”less is more”.

Många anlitar en professionell makeupartist på sin bröllopsdag, de kanske inte bara hjälper en att fästa ögonskuggan rätt utan skapar även ett lugn och känslan av att bli ompysslad, och kan snabbt anpassa makeupen för att få fram dina vackraste drag. Men alla vill inte lägga den summan med pengar, och här kommer då lite enkla tips att tänka på om du vill skapa din bröllopsmakeup själv.

Ta hand om din hud
Börja inte med nya produkter en vecka innan bröllopet. Hudvårdsprodukter kan innehålla aktiva ingredienser som rensar ur porer, och man vill kanske helt undvika finnar och diverse inför en dag med massvis av fotografering. Rådfråga på apotek om du har problem hy eller ta kontakt med en hudterapeut i god tid för att ha så bra hy som möjligt.

Basen
Använd en lätt foundation eller en färgad dagkräm. Gärna en med solskyddsfaktor i om du gifter dig under högsommaren. Viktigast är att välja en som är i rätt nyans, stryk ett tunt lager längst kindbenet ner mot halsen och se om det smälter in utan ränder. Problemområden kan enkelt försvinna med concealer, om du är mörk under ögonen eller har röda näsborrar.

Ögonbryn
Det är inte mycket som slår ett par fint formade bryn. Använd en snedskuren tunn pensel och en skugga som passar din ögonbrynsfärg. Att lägga lite extra tid på att få ögonbrynen fina ramar in hela ögonen och ger ett piggare intryck.

Kinder
Var lite försiktig med shader/bronzer som vid fotografering kan ge ett lite ”smutsig” look om du inte lagt den helt rätt. Välj isåfall att börja vid tinningarna, längst kindbenet och stryk försiktigt under käklinjen för att ge lite mer kontur till ansiktsformen. Ett rouge fräschar upp och ger lyster och placeras direkt på kinderna, ett persikofärgat fräschar upp naturligt och placeras från kinden upp mot tinningarna.

Ögonen
Ögonfärgen framhävs fantastiskt med hjälp av rätt skugga. För blåa ögon är kontrastfärger i varma toner ypperligt, rostfärgat, guld, brunt, för att nämna ett par exempel. Gröna ögon och gulbruna ögon gör sig fint i aubergine och lila. Andra bruna ögon gör sig utmärkt i gröna nyanser. Testa dig fram! En diskret men vacker touch är en tunn eyeliner längst fransraden.

 Läpparna
Smörj och peela läpparna ett par dagar innan bröllopet så att du slipper att ha dem nariga. Lugna färger som blush kändes som ett bra alternativ för Louise med lite ljusare hy och blåa ögon.

Foto: Isabelle Hesselberg, 2 Brides Photography // Modell: Louise Wallmander //Makeupartist: Alice Norheim alice@makeupandhairstyling.se

Lycka till med makeupen!
/ Alice

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *