Sommarstugebröllop

SommarstugebröllopSommarstugebröllop med flärd, picknick i trädgården, ren och skär Astrid Lindgren-känsla beskriver bäst detta härliga bröllop, fotograferat av David Berg. En blandning av loppis, arvegods, Madicken och alla klädda i vitt.

Brudparet planerade allt själva och spenderade sommaren på olika loppisar för att samla bestick, vinglas och tallrikar. Allt av udda sort. De lyckade även hitta 14 picknick-korgar till de cirka 40 gästerna samt trasmattor som täckte marken i det 72 kvm stora partytältet.

sommarstugebröllop-_0009sommarstugebröllop-_0005sommarstugebröllop-_0010sommarstugebröllop-_0011sommarstugebröllop-_0012sommarstugebröllop-_0013sommarstugebröllop-_0014sommarstugebröllop-_0015sommarstugebröllop-_0006

Bruden berättar:

”Det som gjorde oss mest nervösa inför bröllopet var nog hur vi skulle hinna allt som var tvunget att göras där och då. Jag tror klockan var kvart över elva när någon sa till mig att jag måste börja göra mig i ordning och när jag var klar stod Ian fortfarande i shorts och klippte skägget. Och det hängdes fortfarande pappersbollar i tältet.

Tältet hade förutom alla pappersbollarna pyntats med med ljusslingor bakom så att det lystes upp fint framåt kvällen och tältställningen inte syntes. I trädgården stod stora ljuslyktor utställda eftersom vi vanligtvis saknar belysning i trädgården och det blir ordentligt mörkt på kvällen.

Min brudklänning är inspirerad av P.S. Kröyers tavla ”Sommarafton vid Skagens strand” och till den hade jag vita sandaler, hatt och ett stort parasoll. Mina enda smycken var ett halsband köpt på Pingstkyrkans loppis i Tyresö, bestående av stora vita plastkulor.

Till Ian hittade vi tidigt ett par damasker i ett beigevitt tyg med läderskoningar. De fick utgöra riktmärket för hans kläder, som efter lite letande blev en vit kostym med svarta knappar, vit skjorta, bruna skor, hatt, käpp och hängslen.

Vi började dagen med mingel med dryck och tilltugg i trädgården kl 12 som sedan följdes av vigseln. Vi ordnade med all mat själva.”

Florist:  Lodas blommor // Bröllopstårta: Rosa Marianne // Grafisk profil och trycksaker: Deluxive // Partytält: Dance Cover Shop // Flamingo: Brisak // Bröllopsfotograf: David Berg

Text: Isabelle Hesselberg / 2 Brides Photography

FotonDavid Berg

1 Comment

  1. […] Idag publicerades Johanna och Ians fina augustibröllop på bröllopsbloggen Those Lovely Days. […]

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *