Tips för att stressfritt hitta sin brudklänning

brudklänning med guldspets

Att hitta sin brudklänning fungerar inte alltid som på film där bruden oftast slinker in i en butik och hittar the dress med en gång. Denna utmaning brukar oftast sluta lyckligt dock, men det kan vara bra att vara förberedd inför resan mot detta lyckliga slut. Så idag tänkte jag dela med mig av lite tips för hur du gör ditt klänningssökande så stressfritt och kul som möjligt.

Börja i tid
Starta ditt sökande 9 månader till ett år innan bröllopsdagen. Då de flesta klänningar är ”made to order” efter att dina mått har tagits, färger valts och eventuella justeringar gjorts så bör man vara beredd på att vänta i 4-6 månader innan klänningen är klar för att hämtas.

Undersök sortimentet
Då de flesta bröllopsbutiker endast erbjuder provning vid tidsbokning så är det bra att innan detta undersöka om sortimentet är intressant. Kolla om butiken har drop intider så att du kan titta vad som erbjuds. Kolla också om klänningarna är inom din budget. Är klänningarna i butiken way over din budget så bör du hitta en annan butik istället för att spara tid och energi!

Sätt en budget
Bestäm ditt budgettak innan du besöker några bröllopsbutiker och upplys sedan din bröllopsstylist om den. Så att hen kan föreslå klänningar inom din utsatta budget för att du ska slippa pengastress. Detta kan vara bra att informera om redan när du bokar en tid över telefon. Har inte butiken något i din prisklass bör du leta vidare.

Var öppen för olika modeller
Vi har väl alla vår bild av den perfekta brudklänningen. Men rent krasst så kanske just din drömmodell av klänning inte framhäver varken din personlighet eller kroppstyp på bästa sätt. Så, var öppen för förslag som avviker din drömbild, du kan bli glatt överaskad!

Tänk på materialet
Ska du gifta dig en sommardag? Då bör du undersöka materialet som klänningarna är gjorda av. Tyvärr är de flesta brudklänningar som erbjuds i vanliga bröllopsbutiker gjorda i polyester, vilket betyder att de inte andas, vilket i sin tur betyder att du kommer svettas som en galning. En sidenklänning blir både mer bekväm och svalare.

Piffa till dig innan provning
Det är mycket enklare att känna sig bekväm och att kunna föreställa sig sin färdiga bröllopslook om du inte dyker upp till din provning i fett hår och helt osminkad. Ha en mysig stund dagen innan och måla naglarna, drick ett glas champagne och planera att fixa till din ”måbra” frisyr och makeup inför provningen. Det kommer göra processen mycket roligare. Att planera så att du har bra, släta stödjande underkläder gör också stor skillnad för hur klänningarna faller på din kropp.

Hitta rätt utan stress
Finns inte det du söker i butik? Är du plus size? Vill du inte resa land och rike runt för att hitta drömklänningen? Den bästa lösningen på detta är att sy upp din klänning hos en klänningsateljé. Där går ni i lugn och ro genom vilka modeller som passar dig bäst, väljer noga ut material och din klänning sys upp efter dina mått för att få the perfect fit. Mer om hur just detta går till kommer vi få information om efter årsskiftet från vår exklusivt utvalda bröllopskreatör June & Me som är specialiserad på mönsterskapande och klänningsdesign.

Foto: Isabelle Hesselberg, 2 Brides Photography // Klänning: June & Me // Ring: Vanbruun

Vad har ni valt för klänning? Och var letar ni? Berätta gärna och tipsa i kommentarerna.

Kram
Linnéa

 

 

1 Comment

  1. Lisa december 20, 2017

    Har valt en tvådelad klänning från Zetterberg Couture, vit spetsöverdel med nude foder och en tyllkjol med prickar på. Kommer kunna användas var för sig även efter bröllopet. Provade hos valerie, bymalina, zetterberg och en brudbutik med blandade märken innan jag bestämde mig.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *