Trendiga buketter 2015

Som ni säkerligen sett har brudklänningarna på sista tiden gått från att vara stora maffiga maränger till klänningar med en enklare och smalare siluett, ofta sydda i böljande följsamma tyger som sidenchiffong eller spets. Bara axlar och sweetheart-skärning har bytts ut mot klädda axlar och ibland även höga halsar. Detta har öppnat upp för mer organiska och livfulla buketter, helst stora och assymetriska och gärna bundna med långa lyxiga band.
Trendiga buketterLite skillnad är det mot 2000-talets tajt bundna rosbuketter och prydliga droppar. Jag älskar verkligen denna stilen på buketter. Blommorna får ta ordentlig plats, vara vippiga och visa sitt naturliga växtsätt.
Trendiga buketterBuketterna kan vara breda eller ganska runda med några få blommor uppstickandes här och var för att skapa liv och rörelse.
Trendiga buketterPasteller blandat med gråtonat grönt som exempelvis eucalyptus är mycket populärt!
Trendiga buketterKraftfulla färger som gult och orange tillsammans med pastelliga färger eller riktigt mörka färger känns extra fint till höstbröllopet, eller till dig som älskar färg.
Floral crownBlommor i håret i form av floral crowns i lite större modell och gärna oregelbundet bundna är underbart till dessa organiska buketter.
trendiga buketterDetta måste ju vara den ultimata DIY-buketten. Samla ihop brudslöja, limonium och citrusdoftande vaxblommor och knyt om med generöst med band som får hänga fritt. Trendigt, lågbudget och vackert!
Grön brudbukett grön bukettEn annan DIY-bukett! Ett vackert stort fång med magnoliakvistar. Trendigt och hett!

Så vad tycker ni om de här organiska buketterna? Hiss eller diss?

Text: Linnéa Bergqvist, The Wild Rose

Foto: Jen Huang

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *