Vad händer med blommorna när festen är slut?

vad händer med blommorna när festen är slut?Vad händer med blommorna när festen är slut?

Bröllopsblommorna är oftast fortfarande fina ett par dagar efter bröllopsdagen så jag kan tycka att det är synd att blommorna ska åka i soporna dagen efter när man städar och tömmer sin lokal. Så jag tänkte dela med mig av en liten idé!

Be din tärna eller bröllopsstylist om hjälp att ordna ett bord med en prydlig bunt silkepapper i valfri färg och en tejphållare ( en stor som man har i butik helst) eller en rulle med snöre. Vid middagen (när alla fortfarande är ganska nyktra) så kan ni som brudpar meddela gästerna att alla får ta med sig varsin liten bukett blommor hem. Antingen ber ni någon om hjälp att plocka isär buketter och dekorationer till lagom stora buntar för att sedan slå in och samla i en fin låda (sätt i vaser i lådan så att blommorna får vatten) som gästerna innan hemgång kan plocka från. Eller så kan gästerna själva plocka av blommorna och slå in sin egna bunt.

Glöm inte att ge svärmor en extra fin och stor dekoration. Jag tror att det kan löna sig i längden (hihi).

Om man inte vill göra så här så kan man i förväg kolla upp om det kanske ligger ett äldreboende i närheten och skänka sina dekorationer och buketter dit dagen efter. Det blir garanterat mycket uppskattat!

Foto: Isabelle Hesselberg, 2 Brides Photography // Blommor: Linnéa Bergqvist, The Wild Rose // Styling: Elin Wallmander, Elins Art Studio

2 Comments

 1. Matilda juli 11, 2016

  En annan idé är att sätta blommorna på gravar för nära och kära som gått bort. på det sättet får de ”vara med” på ett sätt ändå, vilket kan kännas fint vid såna tillfällen när man saknar dem extra mycket.

  Svara
  • Linnéa juli 13, 2016

   Hej Matilda!

   Ja det är en jättefin idé tycker jag. På betydelsefulla dagar saknar man ju dom man förlorat extra mycket precis som du säger. Och då kan denna idén skänka lite tröst.

   Tack för fin kommentar!

   Kram

   Linnéa

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *