Varför är brudbuketter så dyra?

Brudbukett The Wild Rose Brudbukett The Wild RoseJa, varför är en brudbukett så dyr och hur gör man om man inte har budget att betala 2500 kronor eller mer för en bukett? Det är några vanliga frågor jag får av blivande brudar.
För ett tag sedan så skrev jag om processen med bröllopsblommor för att visa er brudpar om hur mycket arbete det ligger bakom en brudbukett. Du kan läsa inlägget här. Men nej, man behöver inte betala 2500 kronor för en bukett, man behöver inte binda buketten själv eller gå till en mindre erfaren florist för att få ner priserna. Det är nämligen stor skillnad på brudbukett och en bukett till bröllop!

En brudbukett, som på bilderna ovan, tar ungefär 4 timmar att designa. Sedan tillkommer specialbeställning av blommor som kanske inte är i säsong, konsultation… Ja du fattar, det är många delar som kostar. Enligt mig är det absolut välspenderade pengar om man har en budget till det!  Men en bukett till bröllop däremot, den köper du på plats i en blomsteraffär direkt ur kylen och det sker alltså ingen konsultation, inga specialbeställningar etc och arbetstiden blir inte längre än tiden en florist spenderar på en presentbukett.

Hur gör man då om man har en mindre budget och älskar blommor? Här kommer mina tips!

  • Besök blomsteraffärerna där du bor, titta på deras buketter och sortiment. Vilken har störst sortiment på snittblommor? Tycker du om stilen på deras presentbuketter? Välj ut en butik som du känner har DET.
  • Besök blomsterbutiken dagen innan din bröllopsdag och be floristen binda en bukett av blommorna som finns i deras kyl. Säg att du skall ha buketten som brudbukett och att du skulle vilja ha något fint runt stjälkarna, som band, snöre etc. Nu har du alltså fått en vacker bukett som är bunden med säsongens blommor av ett proffs till samma pris som en vanlig presentbukett eftersom varken konsultation, specialbeställning eller liknande behövts!

Text, styling och blommor: Linnéa Bergqvist, The Wild Rose

Foto: Jenny Blad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *