Bästa brudföljet

Brudfölje fotograferad av 2 Vrides PhotographyHar ni valt bästa brudföljet än? Det har blivit allt vanligare att man väljer mer än en tärna, bestman eller bestwoman (om mannen väljer att ha en kvinnlig best man) och marskalk. Även bruden kan ju ha en kille som ”tärna”. Har inget bra namn på det ännu, har ni?

Jag tycker det är både härligt och praktiskt att ha flera i sitt brudfölje. Härligt för att du har dina bästa vänner med dig under vägen i planeringen och under bröllopsdagen samt praktiskt för att du kan dela ut uppgifter på alla och inte lägga alla uppgifter på en person.

MEN, jag vill också ha det sagt att det är helt upp till er om ni vill ha ett brudfölje över huvud taget. Ni kan lika gärna ha ett gäng sköna vänner eller familj som finns med under resans gång och på bröllopsdagen. Eller kanske ni hellre vill vara bara ni hela dagen. Kom ihåg – det är ni som bestämmer.

Här kommer ändå några av de saker som det är gudomligt att få hjälp med:

 • Smakråd vid inköp av bröllopskläder, skor och accessoarer. Tänk på att om du vill bestämma vad dina tärnor/marskalkar ska ha på sig så ska du även betala för dom.
 • Någon som kan finnas vid din sida om du är en person som gillar DIY men som insett att hur sjutton ska du hinna med allt själv?! 😉
 • Någon som finns till hands dagarna före bröllopet och hjälpa till med mindre inköp som att till exempel se till att floristen vet vart buketten ska vara och när mm.
 • Kom ihåg att under bröllopsdagen är det bruden/brudgummen som har prio ett. Så se till att bli ompysslad eller pyssla om din brud/marskalk. Ett tips är att dricka ett glas med vätskeersättning på morgonen.
 • Vill ni skapa en superhärlig stämning (och superfina foton!) så bestäm vad ni alla ska ha på er när ni gör er iordning. Kanske liknande morgonrockar som vi tipsat om i det här inlägget tidigare?
 • Lugna bruden/brudgummen och behåll lugnet i ALLA situationer, om du är nervös så kommer definitivt bruden/brudgummen vara det, och vice versa.
 • Påminn varandra om att njuta av den här dagen, så stanna upp lite då och då och bara blunda och insup alla ljud och dofter omkring er.

Kom ihåg att kommunikation är nyckelordet. Berätta för de som finns med er under resans gång vad ni förväntar er av dom. Då kanske ni slipper både huvudbry och tandgnissel.

Och psst.. Ni kommer väl ihåg att lyssna på senaste avsnittet av bröllopspodden. 😉 Det gör ni HÄR!

Kram/Lisa

Foto: Isabelle Hesselberg / 2 Brides Photography

1 Comment

 1. Nicole februari 4, 2016

  bridesman kanske? 🙂

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *