DIY-bröllop i lada från Nordica Photography

Ladubröllop DIY Nordica PhotographyErica & Romains DIY-bröllop

Erica sa ja till sin älskade Romain 14 juni 2014 i Katrineholm. Bröllopet fotograferades av den fantastiska duon Nordica Photography. Vi är väldigt glada att kunna dela med oss av detta härliga sommarbröllop. Här berättar bruden själv:

”När Romain friade efter 8 år tillsammans var det mycket som vi skulle tänka på. Första frågan var i vilket land vi skulle gifta oss. Jag är halvsvensk och halvspansk medan Romain är fransman, men vi bor i Bangkok, Thailand, så valet var inte lätt. Men vi bestämde oss ganska snabbt, mot alla odds, att Sverige passade bäst.

NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0002 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0003 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0004 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0005 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0006 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0009 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0010DIY bröllop i lada från Nordica Photography NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0012 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0013 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0014 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0015 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0016 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0017 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0018 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0019 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0020 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0021 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0022 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0023 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0024 NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0026DIY bröllop i lada KatrineholmNordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0028NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0029NordicaPhotography-DIY-Ladubröllop-_0031

Den första delen av processen var lång och inte så rolig. Vi letade efter det perfekta stället, en plats där vi kunde fira vårt bröllop men framför allt där vi kunde samla familj och vänner innan och efter själva bröllopet. Vi bor ju så långt bort att vi knappt ser våra nära och kära, så vi ville absolut spendera mer tid med dem. Vi sökte överallt på nätet, ringde hit och dit, kontaktade alla möjliga människor som kanske visste om ett bra ställe. Efter att ha sökt i veckor hittade Romain äntligen Beckershof Herrgård. Det kändes verkligen som att det stämde in på det vi önskade oss, så vi bokade så fort som möjligt –  lite riskabelt kanske eftersom vi hade bara sett stället på deras websida. Vi flög till Sverige i december för att se Beckershof, och vi blev inte besvikna, det var ett helt underbart ställe med så mycket att erbjuda!

När vi planerade bröllopet visste vi vad vi ville ha: ett enkelt och roligt bröllop så nära naturen som möjligt. Med detta i åtanke bestämde vi att vi skulle förbereda allt själva, men vi räknade ju såklart med hjälp från familj och vänner.

Vi hade tre möjliga ställen att hålla bröllopsmiddagen i. Det fanns en lada, ett gammalt magasin och ett gammalts stall. Vi valde ladan, en enkel lada där de förvarar båtar och traktorer på vintern och snöskotrar på sommaren. Ja, en helt vanlig lada som aldrig används som festsal förut. Det var mycket som skulle göras och brudgummens mamma var faktiskt skeptisk ända till själva bröllopsmiddagen, för hon trodde inte att vi skulle klara av det hela. Det var mycket som skulle göras, bland annat röja, lägga nya plankor, stänga igen vissa ställen och sedan dekorera och göra fint.

Eftersom vi bor i Bangkok och har tillgång till en massa marknader och butiker så köpte vi det mesta av dekorationerna där.Framför allt var det textilier och fina ljuslingor. Sammanlagt hade vi säkert 60 kilo i dekoration med oss från Bangkok. Resten köpte vi second hand på Butik Eden och hos Röda korset i Stockholm. Vi försökte fixa och greja allt vi kunde i förväg. Vi gjorde till exempel en himla massa pompons i förväg. Min syster, mamma och jag satt och vek papper och klippte timvis på kvällarna veckorna innan bröllopet. (Tips: ska man göra pompons är det värt att investera i en riktigt bra sax, så slipper man få ömma tummar dagen efter).

Dagarna före bröllopet var verkligen mycket speciella och är nu minnen för livet. Och vi kan inte vara mer tacksamma för all hjälp vi fick från våra familjer och närmsta vänner. Vi kom till Beckershof fem dagar innan bröllopet, och det var nonstop hela tiden med allt skulle göras då. Vi delade upp båda familjer och kompisar i olika arbetsgrupper. Det mesta var sista minuten-saker, vi visste till exempel inte hur bord och stolar skulle se ut förrän två dagar innan. Det var väldigt hektiskt då, men nu när vi tänker tillbaka är det som om vi alla var på små moln, en väldigt märklig känsla.

Vi visste att vi ville ha en ceremoniplats där naturen var närvarande. Skogen var ju lite svår att komma in i så vi bestämde oss för att vigas i en liten björkskog på fastigheten. Ceremonin var verkligen mycket speciell. Det var något andligt med platsen, med vinden som gick genom träden. Och prästen var perfekt, en sådan vacker och tankeväckande person som gjorde hela ceremonin så djup och personlig.

Vi kom överens om att ha vår fotosession under middagen, så att gästerna inte skulle märka att vi var borta. Vi var lite taskiga mot Cole, vår fantastiska fotograf från Nordica Photography eftersom vi begränsade tiden en hel del. Men det var för att vi inte ville missa något på festen. Men egentligen  var fotograferingen den perfekta ögonblicket för oss att ta in alla känslor och dela med dem med varandra.

Festen pågick sedan hela natten och morgonen, för övrigt en mycket kall sådan då det var tre grader denna junikväll. Tur att vi hade filtar… När vårt tredagarsbröllop var över ville vi faktiskt fortsätta, det går inte att få av på familj och vänner!”

Ericas bästa tips:

* Underskatta inte vikten av den person som ska hålla i ceremonin. Vår ceremoni var fantastisk, allt tack vare vår underbara präst.

* Det kommer alltid att vara små detaljer som inte blir precis som planerat. Men oroa dig inte, det ordnar sig

* Njut av varje ögonblick! För oss var det en sådan fantastisk stund, vi hade människor som bokstavligen kommit från hela världen för att dela denna viktiga tid med oss.

Foto: Nordica Photography www.nordicaphotography.com

Vigselplats: Beckershof Herrgård, Katrinheolm, Sweden  www.beckershof.se

Präst: Cecilia Joelsson www.svenskakyrkan.se

Bageri: Sultans Konditori, Katrineholm www.sultans.se

All annan dekoration: DIY av familj och vänner

6 Comments

 1. Sissela december 14, 2014

  Fantastiskt klänning, var kommer den ifrån? Uppsydd i Thailand?

  Svara
  • Josefine Franking december 16, 2014

   Hej Sissela! Visst är klänningen underbar! Tyvärr vet vi inte varifrån klänningen kommer, enklast är därför om du mailar Nordica Photography. Du hittar kontaktinfon på deras hemsida http://nordicaphotography.com.
   Ha det fint! /Josefine

   Svara
 2. Erika december 21, 2014

  Hej Sissela! Det är jag som är Erika, vad kul att du gillade klänningen! Det är en egen design uppsydd i Thailand av en skräddare som heter Narong. Kontakta gärna om du vill veta mer. Ha det fint!

  Svara
 3. Josefine Franking december 21, 2014

  Sissela, vill du ha Erikas mailadress är det bara att säga till så ger vi den till dig (den syns inte här i Erikas kommentar nämligen). Mvh Josefine

  Svara
 4. Amarisa januari 27, 2015

  Hej, jag skulle gärna vilja ha kontaktuppgifter till skräddaren om det är möjligt!

  Svara
 5. Erika januari 29, 2015

  Hej Amarisa!

  Du får jätte gärna kontakta mig på mail, veraexportbkk@gmail.com, så får du veta mer.

  Det gäller även för andra intresserade!

  Ha det fint!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *