Hur du väljer brudbukett till din brudlook

brudklänning från Ida sjöstedtAtt välja modell, färg och stil på sin brudbukett (och resten av bröllopsblommorna) kan vara en prövning. Det finns ju så mycket att välja på!

När jag planerar design och blomval åt mina kunder så utgår jag alltid från brudens klänning och look i övrigt såsom frisyr, smycken etc. Brudbuketten ska ju bli en del av outfiten. En accessoar. Så fundera på vilka blommor som kompletterar din tänkta brudlook.

Klassisk och stilren klänning

vit och grön brudbukett the wild rose brudbukett i vitt och grönt the wild rose På bilderna ovan så hade min kund valt en klassisk modell och färg på sin klänning, en enkel men romantisk håruppsättning, grå stilrena skor och en accessoar till håret i form av en silverfärgad ranka. Hon var väldigt intresserad av mode och ville att hennes blommor skulle ge en somrig och lyxig men samtidigt stilren känsla. Så vi valde eucalyptus för dess gråa ton, sommarblommor som dahlia, scabiosa och luktärt och gröna hallonkvistar fick symbolisera sommar och orkidé och vallmokapslar som gav en stilren och lyxig känsla. En oval lite större form på buketten passade fint till den vackra tyllkjolen på klänningen.

Färgad klänning med mycket detaljer

färgad brudklänning med vackra detaljerHar du valt en klänning med mycket vackra detaljer och olika nyanser av färg? Tänk då på att välja en kombination av blommor och färger till din bukett som framhäver detta. Välj bort småblommiga detaljerade blommor och välj blommor med större och rena former och färger i kombination med någon ”wowblomma”.

Till den här looken valde jag blommor som scabiosa, lövkoja och stora trädgårdsrosor i olika vita nyanser tillsammans med grå eucalyptus och den blå tistelliknande blomman erygnium blev det en fin blandning som framhävde klänningens detaljerade liv. En lite vildare modell på buketten kändes rätt till den bohemiska fiskbensflätan och omgivningen.
bohemisk brudbukett the wild rose

Färgad överdel till vit kjol

brudlook med färgad överdelEn färgad topp till en vit kjol andas nytänkande och personlighet och blir en intressant outfit för dig som inte vill ha varken en helvit eller helt färgad klänning.

Här är det viktigt att välja en bukett som knyter ihop toppen och kjolen färgmässigt. Jag utgick från den grålila spetstoppen och lät blommorna vara i den färgen men i olika nyanser och valde sedan att lägga till vitt för att få till den perfekta matchningen till outfiten. Bukettens form är inspirerad av kjolens form för att framhäva den. Rosor, limonium och riddarsporre känns romantiskt och tidlöst och erygniumen (tistelblomman) och lunarian ger en trendig touch.
pastellila brudbukett the wild rose

Sweetheart liv med chiffongkjol

brudklänning med sweetheart skärningEn axelbandslös klänning med sweetheart skärning är en klassisk modell på klänning som antingen kan kombineras med en rund mjuk bukett eller något avantgarde beroende på vilket intryck man vill göra. Väljer man det senare alternativet så tänk på att ändå låta buketten vara stilren och skir. En för kompakt och stor bukett kommer ge en känsla av obalans till dina bara axlar.brudbukett the wild roseGrenar, kängurutass, exotiska orkidéer och vit kungsprotea skapar en avantgarde kombo. Den honungsgula trädgårdsrosen mjukar upp och balanserar.

Figursydd topp med beige kjol

Bröllopsblommor till höstbröllop the wild roseHar du valt en figursydd tight topp och en kjol med tungt fall? Eller kanske en klänning i mermaidmodell? Då blir en rund lite mer blygsam bukett fint till din look. Vill du ändå ha mer blommor? Men inte koncentrera dig enbart på buketten? Då kan en floral crown i passande modell bli den perfekta accessoaren till din look!höstig brudbukett the wild roseSå, för att din floradesigner ska kunna skapa din perfekta bukett till din look. Visa bilder på klänning, accessoarer, frisyr och beskriv känslan som du vill att din look ska ge. En brudbukett är så mycket mer än enbart ett fång blommor!

Foto: Isabelle Hesselberg, 2 Brides Photography // Blommor: Linnéa Bergqvist, The Wild Rose // Styling & band: Elin Wallmander, Elins Art Studio // Klänning 1: Ida Sjöstedt // Klänning 2: Tatyana Kochnova // Klänning 3, topp: Deviyani Cockcroft // Klänning 3, kjol: Sensible M // Klänning 4: Truvelle // Klänning 5: Sensible M // Hårsmycke: The Wild Rose Accessories

Vill du ha mer tips om vad för blommor som skulle passa till din klänning och brudlook? Lämna en kommentar eller maila till kontakt@thoselovelydays.se så hjälper jag gärna till med förslag!

Kram!
Linnéa

Linnéa är redaktör för Those Lovely Days och driver också The Wild Rose där hon jobbar som florist, stylist och designer baserad i Halmstad. Hon brinner för att skapa bröllopsblommor och dekor för hela bröllopet. Linnéa designar också håraccessoarer till bröllop för sitt märke The Wild Rose Accessories. Besök Linnéas hemsidor för mer information.

 

 

6 Comments

 1. Jenny januari 9, 2017

  Det här inlägget va precis vad jag behövde nu 🙂 Har pinterestat sönder mig själv efter brudbuketter hela julen. Jag ska ha en vääääldigt enkel, knälång men tjockare trikåklänning i benvitt med trekvartärm och båtringning. Vad skulle du rekommendera till en sån klänning Linnéa? 🙂

  Svara
  • Linnéa januari 9, 2017

   Hej Jenny,

   Vad kul att du uppskattar inlägget 🙂 Vad har du tänkt att ha för skor och frisyr till? Och när gifter du dig? Berätta gärna lite mer så kan jag få en klarare bild och komma med kanonförslag!

   Kram!
   Linnéa

   Svara
   • Jenny januari 16, 2017

    Åh men skulle ju svara, vill gärna höra vad du tycker 🙂 Jag ska ha de här skorna: https://www.pinterest.se/pin/43206477655279427/Och en enkel uppsättning med ett hårband som jag liksom viket in håret i och så små tesar som hänger framme.
    Vi kommer gifta oss i oktober på Mallorca 🙂 Står lite i valet o kvalet om vi ska försöka köpa blommor i bunt o fixa buketten själva eller beställa exakt vad vi tänker oss. Båda alternativen är bra på olika sätt. Kram!

    Svara
    • Linnéa januari 22, 2017

     Hej Jenny,

     Jag kan inte se dina skor, men jag skulle föreslå en rund enkel men löst bunden bukett. Inte alltför stor när du har kort klänning. Och så hade jag tänkt på att plocka upp färger och matrial som finns i omgivningen på platsen ni ska vigas på. Det är alltid fint!

     Kram!

     Svara
 2. Linnéa K januari 10, 2017

  Jag har preciiis samma problem som Jenny. ? Har letat igenom halva instagram, Pinterest och Google efter taggarna brudbuketter, bridal bouquet och wedding flowers.you name it. ? Vi gifter oss i slutet av augusti, min klänning är i spets av mermaidmodell-ish utan att vara för ”gullig”, lite mer vintage-aktig eller vad jag ska säga. Jag tänkte ha en lite slarvig uppsättning då jag dels har lockigt hår och dels så passar det min personlighet bra då jag inte är så strikt av mig. Jag älskar klara, starka färger som rött, grönt, gult och orange.

  Svara
  • Linnéa januari 22, 2017

   Hej Linnéa,

   Jag skulle valt en löst bunden oval bukett till din klänningsmodell. Kanske med dahlior i dina favoritnyanser uppblandat med andra av säsongens blommor?

   Kram!

   Linnéa

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *